Mazeret Sınavları Hakkında Önemli Duyuru

MAZERET SINAVI BAŞVURULARI

Üniversitemiz 2020/2021 Güz yarıyılı ara sınav mazeret sınavı başvuruları 30 Kasım 2020 ve 20 Aralık 2020 tarihleri arasında http://sinavislem.akdeniz.edu.tr/mazeretsinavi.aspx linkinden yapılacaktır.

Mazeret Sınavı Uygulaması Üniversitemiz Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 30 uncu maddesinin 2 nci fıkrasının ilgili bendinde yer alan tanımlamalar “ç) Mazeret sınavı: İlgili yönetim kurulunca kabul edilen haklı ve geçerli bir nedenden dolayı eğitim-öğretim dönemi içinde açılan ara sınavlara giremeyen veya yıl/yarıyıl sonu sınavları ile yıl/yarıyıl sonu ikinci sınavlarından her ikisine birden giremeyen öğrenciler için açılan sınavdır. Ancak bu Yönetmeliğin 30 uncu maddesinin üçüncü fıkrasına göre ilgili yönetim kurulunca belirlenen yıl/yarıyıl sonu ikinci sınavı açılmayacak dersler için yıl/yarıyıl sonu sınavına katılamayan öğrencilere mazeret sınav hakkı verilir.” ve hükümler gereğince “2020/2021 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı mazeret sınavı uygulanmasında öğrencilerin mazeretli olması durumunda işlem basamakları aşağıdaki şekilde uygulanacaktır.

Öğrenci http://sinavislem.akdeniz.edu.tr/mazeretsinavi.aspx adresinden mazeret bildiren dilekçesini doldurması, mazeretini gösterir belgeyi ekine eklemesi gerekmektedir. Başvuru girişi Öğrenci numarası ve obs şifresi ile yapılacaktır. Başvuru sonuçları ilgili kurul kararı çıktıktan sonra öğrencilere bilgilendirme e-postası ile gönderilecektir.